kommilfoo

takeout menu kerst en oudjaar — 24, 25, 31 december — sold-out!

HAPJES

Zeeuwse mosselen à la Grècque
gelei tomatenwater, confituur van tomaat, emulsie jalapeño

Ganzenlever
flan van ganzenlever, granny smith, gel sherryazijn

Melkgeit
taco, chili, bonen, geroosterde paprika

MENU

Zuurdesembrood — gezouten boter

Gemarineerde Sint-Jakobsvrucht
pickles van butternut, koolrabi, komkommer, emulsie van miso

Open ravioli van heilbot en kreeft
knolselder, aardpeer, parmezaan, kruidige bisque

Hertenkalf uit Sologne
zwarte beuling, aardappel met truffel, gebrande bbq kool, kervelwortel, wildjus

Guanaja Valrhona chocolade
kokoscremeux, mikan, mandarijn, sesam

De enige echte 'Bokkepootjes'

€ 100 per persoon

EXTRA GERECHTEN

Wilde zeebaars dugleré — € 15 per persoon
duxelles champignons, tomatenjus, peterselieolie, gepekelde eryngii

Kaasassortiment — € 14 per persoon
geselecteerd door Michel Van Tricht met vijgenconfituur en notenbrood

 

Gelieve ten laatste 1 dag op voorhand te bestellen via info@restaurantkommilfoo.be of bel ons op +32 3 237 30 00 (tussen 10u00 en 13u00). Om de kwaliteit te garanderen zetten we op tijd een stop op de verkoop en is het mogelijk dat we eerder uitverkocht zijn.

Indien u de lijst aangepaste wijnen wenst doorgemaild te krijgen, laat het ons weten.

Afhalen op donderdag 24/12 tussen 13u00 en 18u00, op vrijdag 25/12 tussen 10u00 uur en 13u00 en op donderdag 31/12 tussen 13u00 en 18u00.

 

Onze wijnselectie, geselecteerd door onze sommelier Christophe Collard
 
Sylvain Bouhélier, Crémant de Bourgogne, Bourgogne, Frankrijk — € 20
Deze crémant wordt gemaakt op basis van Pinot Noir & Chardonnay, volledig gevinifieerd op inox, waardoor deze schuimwijn zijn pure fruitaroma’s kan tonen, matureren doet hij minstens 20 maanden sur lattes. Deze brut, heeft een prettige neus van wit fruit en licht gecompoteerde appelen met toetsen van exotisch fruit. Je krijgt een aangenaam en gul mondgevoel waarin de neusaroma’s bevestigd worden. Kortom een zeer mooi gebalanceerde crémant de Bourgogne.
 
Champagne Didier Ducos, l’Ablutien, Frankrijk — € 30
Dit Champagnehuis is te vinden in Saint Martin d’Ablois, net ten zuidwesten van Epernay, gelegen in de Côte des Blancs. L’Ablutien, zo wordt een inwoner van het dorpje Saint Martin d’Ablois ook wel genoemd. Vermits alle wijngaarden die gebruikt worden voor deze Champagne zich bevinden binnen de grenzen van het dropje, mogen we deze Champagne dus een echt Ablutien noemen. De Chardonnay gecombineerd met Pinot Meunier zorgen voor  een frisse Brut Champagne die 3 jaar sur lattes rust krijgt de kelders.
 
Ecker, Echhof, Grüner Veltliner, Von Mitterstockstal, Wagram, Oostenrijk 2019 — € 20
Voor bij onze St.-jacobsnoten gebruik ik een mooi pittige Grüner Veltliner, afkomstig uit Wagram, het noordoosten van Oostenrijk. Deze regio biedt de ideale groeiomstandigheden voor deze iconische druif. Warme en droge dagen vervolgt door koelere nachten zorgen voor een behoud aan vitaliteit van deze druif. 
 
Edouard Delaunay “Septembre”, Chardonnay, Bourgogne, Frankrijk 2018 — € 27
Edouard Delaunay is een huis met een rijke en prestigieuze geschiedenis. Deze instapwijn van het domein wordt voornamelijk gemaakt met de druiven afkomstig uit de zuidelijke Bourgogne. Hierdoor proeft hij iets rijper, exotischer. Maar wel met de nodige fraîcheur.
 
Famille Perrin “Les Cornuds”, Grenache & Syrah, Vinsobres, Frankrijk 2016 — € 25
​De familie Perrin waardeert het terroir van Vinsobres enorm, een prachtig stadje 40 km ten noorden van Chateauneuf du Pape op ongeveer 300m hoogte. Vinsobres is voornamelijk heel erg geschikt voor Syrah, door de hoogte vinden we in de druif een prachtige finesse die we zuidelijker vaak verliezen. Bovendien hebben idyllische weersomstandigheden Vinsobres het hele jaar behoed voor klimatologische ongelukjes.