kommilfoo

Olivier de Vinck

1998 Opening Kommilfoo
2004 Zilver, Prosper Montagné
2005 Goud, Prosper Montagné
2005 Eerste Kok van België
2011 Benelux Aspergerestaurant
2011 Michelin 1*
2013 Bronzen Delta Vlaanderen
2014 Gault&Millau, 16/20

Olivier groeide op aan het Antwerpse Zuid en was oorspronkelijk niet voorbestemd om een restaurant te openen. Hij studeerde economie en behaalde een MBA aan de European University in Antwerpen.

Om zijn studies te betalen werkte hij vaak in restaurants en zo groeide zijn liefde voor het koken. Hij kwam in contact met topchef Eddie Van Maele en volgde bij hem cursussen gedurende 5 jaar. Daarna deed hij stages in diverse toprestaurants in het buitenland (vooral Spanje) om moderne kooktechnieken aan te leren.

het team

Sinds 1998 leidt Inger Blancquaert het gemotiveerde team. Inger ontvangt u als gastvrouw en helpt u kiezen uit onze verschillende menu’s of à la carte-gerechten. Bart Bronsgeest staat haar bij om de passende wijnen te selecteren en zo uw culinaire avond tot een complete ervaring te maken.

het interieur

Sinds juni 2011 heeft het interieur van Kommilfoo een totale metamorfose ondergaan. Na de evolutie in onze keuken, streefden we ernaar om meer eenheid te creëren tussen gerechten en omgeving. Gastvrouw Inger Blancquaert en interieurarchitect Martine Geusens slaagden erin om het restaurant een hedendaagse, warme zen uitstraling te geven.

Drie accenten vormen de leidraad : hout, comfort, warmte. Zo wordt onder meer gebruik gemaakt van mooie eiken vloeren, aangepaste verlichting , zeer comfortabele zetels bekleed met zadelleer, prachtig wit linnen van De Witte Lietaer en behang van Arte International.

Blikvanger in de ruimte is het kunstwerk van Schotenaar Thierry Lejeune.

Onze tafeldecoratie werd ontworpen door Pieter Stokmans in combinatie met de kleuren van het restaurant. Hiermee ontstaat een rustbrengende harmonie die uw diner of lunch tot een authentieke smaakbelevenis brengen.